Julekalenderen 2019

Episode 1

I år blir det sju episoder med Chris og Øystein, vi har med oss Nikolaus, som lærer bort bibelvers, historien om Speidernoah og Juledragen, og hendelser fra Bibelen. Så bare gled dere til fortsettelsen!
De som ønsker daglige episoder kan gjerne bruke vår kalender fra 2018, 2017 eller 2016 ;-). Ha en flott adventstid!

Episode 2

I dag skal vi finne ut hva slags plan Speidernoah har for å hindre juledragen i å stjele julegavene i byen sin.
Vi får også besøk av Biskop Nikolaus, som levde 400 år e.Kr. i Izmir i Tyrkia. Han var en kristen mann som hadde lest i Bibelen at han skulle gi til de fattige, og at man skulle gjøre det på hemmelig vis (la ikke din venstre hånd vite hva din høyre gjør). Derfor slapp han penger ned i vinduet til noen fattige naboer (faktisk to ganger), slik at døtrene deres kunne få gifte seg. Dette utviklet seg til legenden om julenissen som vi kjenner til i dag. Det at Julenissen gir gaver til barna kommer altså rett fra Bibelen og Jesu lære. Kult ikke sant?
Vi får også høre om hvordan Josef takla at Maria plutselig ble gravid, så dette blir spennende!

Episode 3

Nå begynner det å dra seg til med Speidernoah og Juledragen. Speidernoah gjemmer seg i gaveeska om natta... kommer Juledragen? Eller blir Speidernoah oppdaget?
Julenissen/Nikolaus har et nytt julebibelvers å låne bort, og vi får høre noe av det allerviktigste som står i Bibelen! Se selv!

Episode 4

Speidernoah har blitt stjælt av Juledragen, og han har blitt tatt med... men hvor, og hva skjer i "dragehulen"?
Vi skal høre om de første som får høre at verdens Redningsmann har blitt født.. og det er ikke de viktigste i landet, men noen helt andre.
Nikolaus skal lære oss et flott julebibelvers, ta og se selv!

Episode 5

Den modige Speidernoah er nå å i dragens hule...som har vist seg til å være et loft! Men hva og hvem er egentlig denne Juledragen? Det skal vi finne ut i dag.
Maria og Josef begir seg ut på en spennende tur, der de vår høre at engelen hadde rett.
Nikolaus forteller oss et nytt julebibelvers!

Episode 6

I dag skal det handle om gaver! For Jesus får besøk, og det er ikke hvem som helst.
Speidernoah finne endelig ut hvem som styrer på med Juledragen, men han får et skikkelig dilemma. Finner han en løsning på dette?
Nikolaus lærer bort et av sine fantastiske julebibelvers!

Episode 7

I årets siste episode av julekalenderen finner vi endelig ut hva slags plan Speidernoah og Frank hadde for å hjelpe de fattige barna. Det skjer også noe veldig spennende med den lille familien til Josef og Maria. Og Nikolaus lærer oss et av de viktigste versene i hele Bibelen. Se selv!