Påskefestivalen 2019

Vi ser tilbake på en fin påskefestival og vil takke alle som kom, både deltakere og ledere som bidro for å gjøre dette mulig!

Årets tema: Skapelse eller utviklingslære - har Gud virkelig skapt?

I skolebøkene lærer vi at det ikke er noen tvil om at alle planter, dyr og mennesker kommer fra en celle som ble til i ursuppa for lenge siden. Men har vi vitenskapelig bevis for dette? Noen tenker at Gud har skapt gjennom utvikling, men hva betyr det for oss i så fall? La oss se på det sammen. Vi skal som alltid også snakke om misjon, Bibelen, gutt og jente-forhold i følge Bibelen og hverdagslivet som en Jesu etterfølger. Dette skal bli spennende!

Vi har hatt privilegie å arrangert påskefestival for 5.-7. klassinger noen år nå og vi ønsker at du som kommer skal få noen fine dager der du får lære om Gud og livet, oppleve hyggelig fellesskap med andre og ha det gøy! Er du 8.klassing eller eldre har du muligheten til å være med som romleder, der du har ansvar for en jente- eller guttegruppe på ca. 3-6 barn.

Generell informasjon for alle (se spesifikk informasjon for hver kategori under)

Dato
NB! I år begynner festivalen en dag senere enn tidligere år: Festivalen begynner mandag 15. april kl. 12.00 og slutter onsdag 17. april kl. 15.00. De som er romledere kommer en dag tidligere enn deltakerne, altså søndag 14. april kl. 13.00.

Transport
Vi henter og bringer de som ønsker det til Hamar togstasjon på bestemte tider. (Ikke bestill billett til Stange).
Kommer du med bil så er adressen hit:
Grimerudveien 77, 2312 Ottestad.

Ta med
Ta med Bibel og skrivesaker, sovepose, pute og laken, toalettsaker, det du trenger av klær (også uteklær) og evnt. lommepenger til kiosk og kollekt. La Ipod/Ipad-er, spillekonsoller og liknende være igjen hjemme. PS! Det er lurt å merke eiendeler ordentlig med navn.

Kontakt
Hvis du har spørsmål kan du sende oss en e-post til paskefestival@ywam.no
Når festivalen nærmer seg vil vi også ha en festivaltelefon som vi kan nåes på. Denne vil ha nr. 40401800.

Kanskje sees vi i påsken?

Under velger du den påmeldingen som er aktuelt for deg!

 • Deltaker (5.-7. klasse)

  Generelt
  Vi ser for oss at det blir mellom 60-80 deltakere på festivalen, som altså er 5.-7. klassinger. De som er 8. klassinger og eldre kan søke om å være med som romledere – de fyller ut et skjema som vi ser gjennom før de evnt. får komme.
  Disse romlederne vil ha ansvar for en gruppe på ca. 3-6 deltakere. Romlederens oppgave er å sørge for godt samhold i gruppa, at barna føler seg trygge og sett, de sitter sammen med deltakerne på måltidene og møtene, og de sover sammen med dem på rommet/sovesalen.

  Hvordan vi setter sammen gruppene
  Når du melder deg på som deltaker får du sende inn et ønske på to andre barn du vil være på gruppe med. Vi prøver å gjøre det slik at alle i hvert fall får ett av sine ønsker oppfylt (selv om ikke dette kan garanteres 100%). Det er selvfølgelig helt greit å komme selv om du ikke kjenner noen andre også, og vi prøver å legge til rette for at du får en gruppe som kan passe for deg.

  Pris og påmelding
  Prisen for festivalen er 900 kr og påmeldingen skjer via checkin. "Første-mann-til-mølla"-prisippet gjelder på påmeldingen.

  Klikk her for å gå til påmeldingen

  (Hvis du ønsker å være med som romleder ser du under)

 • Romleder (8. klasse og oppover)

  Fra 14.-17. april har du muligheten til å være med som romleder for 5.-7. klassingene som kommer hit til påskefestivalen. På Påskefestivalen vil romlederne være med og legge til rette for at barna som kommer kan få bli bedre kjent med Gud. Romlederne har ansvaret for en jente- eller guttegruppe, og oppgaven som romleder er med å gjøre det mulig å arrangere festivalen.

  Hva gjør en romleder?
  * sover på rommet/sovesalen sammen med gruppa
  * sitter sammen med dem på måltidene
  * leder gruppesamtaler
  * ber sammen med dem
  * har oversikten over hvor de er
  * hjelper dem hvis de har spørsmål
  * er mest mulig sammen med dem

  Hva forventer vi av deg?
  * at du tør å lede en gruppe med 4-6 deltakere som du ikke kjenner
  * at du gjør ditt beste for at deltakerne som kommer skal ha det bra
  * at du gjør ditt beste for å samarbeide med de andre lederne
  * at du deltar på hele ledertreningen og hele festivalen
  * at du kommer på tida til de ulike samlingene
  * at du forsøket å være et kristent forbilde i hverdagen

  Ledertrening
  Det blir ledertrening før selvefestivalen begynner - det er en fin anledning til å bli bedre kjent, be for festivalen og forberede oss før deltakerne kommer. (Så du trenger ikke føle at du må være helt klar før du kommer/ eller hvis du er litt usikker på om du klarer det).
  Ledertreningen begynner søndag 14. april kl. 13.00 med et måltid i matsalen. Og for deg som romleder er festivalen ferdig på samme tidspunkt som for deltakerne, altså onsdag ca. kl. 15.00.

  Tilbud for lederne
  Å være leder på Påskefestivalen er ganske intenst, og det er ikke mange pusterom. Mens deltagerne har aktiviteter på tirsdag kan romlederne ha en pause. Da kan du for eksempel sosialisere i cafeen, bruke tid med Gud i bønnerommet, slappe av på rommet ditt eller muligens være med på en av aktivitetene som tilbys deltagerne, hvis det er ledige plasser.

  Pris og påmelding
  Prisen for deg som romleder er 600 kr. Dette dekker kost og losji her på Grimerud i 3 døgn.
  For å melde deg på og søke for å bli romleder følger du linken til checkin under. Deretter fyller du ut søknadsskjemaet som du finner under.
  NB! Vi ber deg om å ikke betale fakturaen før du har fått svar fra oss om du har fått plass.

  Klikk her for å gå til påmeldingen

  Etter at du har sendt inn påmeldingen din via checkin, så må du fullføre søknadsskjemaet:

  For at vi skal bli litt bedre kjent med deg som ønsker å være romleder på påskefestivalen, ønsker vi gjerne at du svarer på disse spørsmålene.

  (Det du svarer på disse spørsmålene vil kun bli lest av noen få i lederteamet og ikke delt med andre med-ledere eller andre som skal hjelpe til med andre oppgaver. De vil også bli slettet fra systemet våres når det ikke er relevant for oss å ha informasjonen lenger.)

  PS! Har du vært leder før trenger du ikke svare på alle spørsmålene på nytt. Svar på spm 4, 6 og 9.
  1. Har du tatt imot Jesus som din personlige frelser? Fortell litt om hvorfor og hvordan du bestemte deg for å følge Jesus.
  2. Går du i en menighet/kristent ungdomsarbeid? I så fall, hvilket?
  3. Hvor ofte bruker du tid alene med Gud (bønn og bibellesning)?
  4. Hvorfor ønsker du å være leder på Påskefestivalen?
  5. Har du erfaring med å være leder? I så fall hvilken? (Vi krever ingen erfaring.)
  6. Hva tror du det betyr å være romleder?
  7. Er det en pastor/ungdomsleder som kan anbefale at du er leder på festivalen? Skriv navn, tlf, e-post og hvor du kjenner ham/henne fra.
  8. Hva kan du gjøre for at Påskefestivalen skal bli best mulig for deltakerne?
  9. Kommer du søndag 14.april kl.13 og blir til onsdag 17.april kl.15?
  10. Hva sier foreldrene dine om at du ønsker å være leder på festivalen?
  11. Har du noen spørsmål?

  Klikk her for å fylle inn søknadsskjemaet (etter at du har meldt deg på via checkin)

 • Andre lederoppgaver

  I tillegg til romleder-rollen er vi også avhengig av hjelp fra andre som har lyst og mulighet til å bidra for å få gjennomført festivalen. Dette er siden for deg som vi har snakket med på forhånd om å hjelpe til.

  Pris og registrering
  Det blir 600 kr. å betale for deg som kommer og hjelper til med leder-oppgaver. Dette dekker kost og losji her på Grimerud i 3 døgn. NB! Hvis du ikke skal sove her på Grimerud eller skal spise alle måltidene her, vennligst gi beskjed til oss før du betaler fakturaen fra checkin, slik at den kan justeres.

  Klikk her for å gå til påmeldingen